Read Paravion by Hafid Bouazza Free Online


Ebook Paravion by Hafid Bouazza read! Book Title: Paravion
The author of the book: Hafid Bouazza
ISBN: 9044603329
ISBN 13: 9789044603323
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 358 KB
Edition: Prometheus
Date of issue: October 2003

Read full description of the books:

Paravion draait om drie generaties Baba Baloek: grootvader, vader en zoon. Deze laatste blijft alleen achter in een klein gehucht waarvan alle mannen zijn vertrokken met achterlating van hun vrouwen.
Op een dag wordt de jongste Baba Baloek, een herder, bezocht door een mysterieus meisje dat hem inwijdt in de liefde. De ontdekking van lichamelijke behoeften gaat gepaard met het ontwaken van zijn bewustzijn. Zo komt hij er aan de hand van de verhalen die het meisje vertelt achter dat hij meer deelt met zijn voorouders dan de naam alleen.
De jongens die overgebleven zijn in het dorp en die Baba Baloek dagelijks treiteren verdwijnen. Hij blijft alleen over met de achtergebleven vrouwen, met wie hij ook zijn erotische lessen deelt. Maar ook zij verdwijnen. Naar Paravion. Deze naam is een misvatting van de personages, die het opschrift par avion lezen als de naam van Amsterdam, de stad die elke middag zichtbaar wordt in de mirage.

Hafid Bouazza (1970) publiceerde onder andere De voeten van Abdullah, waarvoor hij de E. du Perronprijs ontving, Momo, Salomon en Rond voor rond of als een pikhouweel, een vertaling van klassieke Arabische erotica. In 2003 verscheen zijn bejubelde vertaling van Othello.

Read Ebooks by Hafid BouazzaRead information about the author

Ebook Paravion read Online! In Arabic: حفيظ بوعزة, ḥafīẓ būʿazza. Moroccan-Dutch writer, born in 1970 in the Moroccan city Oujda. In 1977 he emigrated to the Netherlands. He grew up in Arkel, and studied Arabic languages in Amsterdam. He won the Amsterdamprize for 'for the Arts 2003. He published De voeten van Abdullah, Momo, Een beer in bontjas, Salomon en Paravion (which won De Gouden Uil 2004, and was nominated for the ako Literatuurprijs)

Hafid Bouazza is one of the most important representatives of the so called migrant-literature in the Netherlands, together with Bouazza behoort Moses Isegawa and Abdelkader

Bouazza publishes translated poetry on the weblog Loor Schrijft. Bouazza is known for his critical view on islam. Journalist Hassnae Bouazza (1973) is his sister.Ebooks PDF EpubAdd a comment to Paravion
Read EBOOK Paravion by Hafid Bouazza Online free

Download PDF: paravion.pdf Paravion PDF