Read Muškarci koji mrze žene by Stieg Larsson Free Online


Ebook Muškarci koji mrze žene by Stieg Larsson read! Book Title: Muškarci koji mrze žene
The author of the book: Stieg Larsson
ISBN: 8677020721
ISBN 13: 9788677020729
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 4.71 MB
Edition: Čarobna knjiga
Date of issue: 2009

Read full description of the books:

Trilogija Milenijum je najpopularniji serijal svih vremena u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj i veliki hit u SAD, Francuskoj, Italiji, Španiji, Nemačkoj i većini evropskih zemalja! Prodata je u preko 60 miliona primeraka u više od 40 zemalja.

Popularnost trilogije Milenijum učinila je Stiga Lašona najčitanijim svetskim piscem u 2010. godini, kao i najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Trilogija Milenijum je dobitnik nagrade Biblioteke grada Beograda za najčitaniju knjigu stranog pisca u 2010. godini. Nakon objavljivanja prve knjige, Evropu je zahvatila milenijumanija.

Muškarci koji mrze žene je prva knjiga u trilogiji Milenijum, čiji su glavni akteri neobičan par istražitelja, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander.

Kao i svake godine, i ovog prvog novembra bivšem industrijskom magnatu Henriku Vangeru za rođendan je stigao neobičan poklon – još jedan podsetnik na tajanstveni događaj iz prošlosti koji predstavlja neizdrživo breme za starca. On zato želi pokušati još jednom, pre smrti, da razreši misteriju koja ga muči decenijama...

Mikael Blumkvist je jedan od vodećih švedskih ekonomskih novinara. Suvlasnik je listaMilenijum, s čijom je glavnom urednicom deo jednog ljubavnog trougla. Poznat kao beskompromisan borac za rasvetljavanje ekonomskih malverzacija, ima besprekornu karijeru i izuzetnu reputaciju. Kada bude osuđen za klevetu poznatog biznismena, naći će se na životnoj i poslovnoj prekretnici. Upravo tada dobija neočekivanu ponudu od Henrika Vangera... Može li mu prihvatanje ovog zadatka pomoći i u spasavanju Milenijuma, ali i sopstvenog kredibiliteta?

Bleda i anoreksičnog izgleda, istetovirana, ošišana skoro do glave, s probušenim nosom i obrvom – Lizbet Salander je najbolji istražitelj u prestižnoj stokholmskoj firmi za obezbeđenje. Putevi poznatog novinara i ove misteriozne devojke se ukrštaju, i oni će se suočiti ne samo sa misterijom iz prošlosti već i sa anomalijama savremenog društvenog poretka, koji dovodi do izražaja najgore ljudske osobine.

„Najveći švedski fenomen od grupe ABBA.”
People

„Zamislite filmove Ingmara Bergmana ukrštene sa romanom Tomasa Harisa Kad jaganjci utihnu.”
USA Today

„Superinteligentna mešavina priče o korporativnoj korupciji, pravnog trilera i napete psihološke drame o disfunkcionalnoj porodici.”
Maurin Korigan, Fresh Air (NPR)

„Muškarci koji mrze žene je zadivljujući roman. Baš kad sam pomislio da nema ničeg novog na horizontu, pojavio se Stig Lašon sa ovom predivnom neponovljivom pričom, koja me je potpuno osvojila.”
Majkl Koneli

„Sumnjam da ćete pročitati bolju knjigu ove godine.”
Val Makdermid

„Tako mnogo više od običnog trilera, Muškarci koji mrze žene je sjajan roman velikih ideja. On se hvata u koštac sa pitanjima moći, korupcije, pravde dok vas vodi kroz zaplete i obrte zastrašujuće, napete misterije.”
Harlan Koben

„Muškarci koji mrze žene je tolstojevska reafirmacija misterije zatvorene ’sobe’, Agata Kristi za odrasle.”
Džon Burdet

Read Ebooks by Stieg LarssonRead information about the author

Ebook Muškarci koji mrze žene read Online! Stieg Larsson (born as Karl Stig-Erland Larsson) was a Swedish journalist and writer who passed away in 2004.

As a journalist and editor of the magazine Expo , Larsson was active in documenting and exposing Swedish extreme right and racist organisations. When he died at the age of 50, Larsson left three unpublished thrillers and unfinished manuscripts for more. The first three books ( The Girl With the Dragon Tattoo , The Girl Who Played With Fire and The Girl Who Kicked the Hornets' Nest ) have since been printed as the Millenium series. These books are all bestsellers in Sweden and in several other countries, including the United States and Canada.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Muškarci koji mrze žene
Read EBOOK Muškarci koji mrze žene by Stieg Larsson Online free

Download PDF: mukarci-koji-mrze-ene.pdf Muškarci koji mrze žene PDF