Read Zapisi pred san by Sei Shōnagon Free Online


Ebook Zapisi pred san by Sei Shōnagon read! Book Title: Zapisi pred san
The author of the book: Sei Shōnagon
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 6.90 MB
Edition: LOM
Date of issue: 2010

Read full description of the books:

SEI ŠONAGON je živela krajem X i početkom XI veka, u Heian periodu, zlatnom dobu japanske kulture. U svojoj 24-oj godini postala je dvorska dama carice Sadako, kada je i počela da piše svoje čuvene zapise. Carica je tada imala samo 15 godina, a deset godina kasnije umrla je na porođaju.

ZAPISI PRED SAN (u originalu Makura no Soši"; na engleskom "The Pillow Book") govore o tom periodu, od 991. do 1000. godine. Tada je stvoren i prvi roman u svetskoj književnosti, "Genđi Monogatari", koji je takođe napisala dvorska dama, Murasaki Šikibu, a sačuvani su i čudesni "Dnevnik ljubavi" Izumi Šikibu i "Dnevnik putovanja" dvorske dame Sarašine.

ZAPISI PRED SAN su svojevrstan dokument o savršenom svetu Heiana, potpuno izdvojenom u prostoru i vremenu. Ova obimna kolekcija ličnih beleški (originalni tekst ima preko 700 stranica) otkriva jednu izuzetno radoznalu, lucidnu, temperamentnu i emotivnu ženu, koja sve vidi i sve pamti. Njen stil je vrlo moderan, a njena iskrenost čini je zauvek savremenom. Mada prozni pisac, Sei Šonagon je najveća pesnička duša svog vremena. ZAPISI PRED SAN posvećeni su Lepoti.

Read Ebooks by Sei ShōnagonRead information about the author

Ebook Zapisi pred san read Online! 清少納言 in Japanese
Sei Shonagon (c. 966 -1017) was a Japanese author and a court lady who served the Empress Teishi (Sadako) around the year 1000 during the middle Heian period. She is best known as the author of "The Pillow Book" (枕草子 makura no sōshi).Ebooks PDF EpubAdd a comment to Zapisi pred san
Read EBOOK Zapisi pred san by Sei Shōnagon Online free

Download PDF: zapisi-pred-san.pdf Zapisi pred san PDF