Read Kratki izlet by Antun Šoljan Free Online


Ebook Kratki izlet by Antun Šoljan read! Book Title: Kratki izlet
The author of the book: Antun Šoljan
ISBN: 9536317095
ISBN 13: 9789536317097
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 11.21 MB
Edition: Konzor
Date of issue: 1996

Read full description of the books:

Na prvi pogled lagano štivo, kratko kao što i sam naslov kaže, jednostavne rečenice nekrležanske duljine i narativnost koja ne postavlja izazov, kao ni likovi koji se ne gube na obzorju pretjeranih opisa i mediteacija. Međutim, knjiga dobiva na dubini kako se probijamo kroz humor, pa tragikomične situacije koje naposljetku vode do nečeg ozbiljnijeg, pitanja i izgubljene nade jedne generacije.

Nalazeći konačno priču o nečemu što nije izlet, već potraga, traženje pitanja smisla, odiseja za izgubljenim nadama, rekla bi kako je knjiga bogatija sadržajem nego što se na prvi pogled čini.

Meni se svidjela, možda iz jednostavnog razloga... bila je kako bi to rekla " bezbolna" za pročitati, laka za pratiti, nešto uz što se možeš nasmijati, a opet nemam osjećaj kako sam pročitala nešto trivijalno- nešto baš za poželjeti;)

Read Ebooks by Antun ŠoljanRead information about the author

Ebook Kratki izlet read Online! Antun Šoljan (Beograd, 1. prosinca 1932. - Zagreb, 12. srpnja 1993.), hrvatski književnik.

Pjesnik, pripovjedač, dramatičar, romanopisac, književni kritičar, esejist, feljtonist, prevoditelj, priređivač antologija, urednik triju značajnih književnih časopisa 1950-ih i 1960-ih (Međutim, Književnik, Krugovi). Pripadnik književnog naraštaja tzv. “krugovaša”, književnika koji su se okupljali uz časopis Krugovi. Književni mu opus obilježava ironija, topos mladenačke “klape”, mjestimice eskapizam, zatim društveno-moralne preokupacije i angažiranost, ponajprije u dramskom opusu, a kritika ga opisuje i kao “egzistencijalističkog pisca” te “utopista”, ponajprije zbog vjere u moć književnosti.

Pisao je pjesme, romane, drame, radiodrame, eseje i feljtone te priredio niz antologija, poput "Sto najvećih djela svjetske književnosti". Zarana je zastupao i primjenjivao poetiku izrazito modernističkog iskustva.

Poznata mu je pjesma Vukovarski arzuhal, koja je nastala "u prenesenom smislu slušanjem starca u kojoj pripovijeda da gost u kući ne može biti gospodar, pisano arzuhalom i s refrenom »Platit ćete Vukovar«" [1].


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Kratki izlet
Read EBOOK Kratki izlet by Antun Šoljan Online free

Download PDF: kratki-izlet.pdf Kratki izlet PDF